Muzikant, poppenspeler, filmer en meer...

Biografie

Vincent komt uit een artistieke familie van poppenspelers. Speelde in zijn jeugd al mee in het Haags Marionettentheater en het Volle Waan Theater. Volgde privé pianolessen klassiek en jazz o.a. van Cees Slinger. Studeerde aan het conservatorium in Den Haag en Mexico-Stad. Speelde na zijn terugkeer uit Mexico met verschillende Haagse pop-bands zoals: St.Moritzband, Baboon, Moeras, Ton van der Meer band, Wil des Havanas en de Braziliaanse band Xango.
In de avonduren studeerde Vincent Geschiedenis.
Bij muziek en dans-theater Pandora-Joeka was Vincent actief als programmamaker, pianist, poppenspeler en presentator. Werkte tien jaar voor Live Music Service met het trio Music Unlimited. Hij was en is nog steeds begeleider / componist in theatergroep Kauffman & Mens. Speelde mee als poppenspeler in de KRO poppenserie ‘Oren van je Kop’. In zijn bedrijf Mensprodukties verzorgde en produceerde Vincent theatervoorstellingen op maat met poppen en muziek. Workshops voor scholen in het VO en MBO en BSO’s. Nu geeft Vincent privé muzieklessen voor leerlingen van de sociocratische school De Vrije Ruimte in Den
Haag die af willen studeren in het vak muziek voor HAVO en Atheneum.

Vincentius: “Een waterval van creativiteit… Muziek is er… maar ook weer niet. Muziek is geluid. Wat is geluid? Geluid is trilling, maar je hoort muziek. Muziek is trilling, maar je hoort geluid.” Deze merkwaardige symmetrische spiegelgedachte die Descartes onderzocht als voorbeeld voor mijn muzikale inspiraties. De methodische twijfel in combinatie met mijn droomargumenten. Zo definieer ik de staat van mijn ‘zijn in het nu’.
Na de zonsverduistering van 1999 kwam de computertechniek in handbereik voor mijn muzikale aspiraties. Ik wilde mijn muziek goed opnemen voor het nageslacht en ook als acquisitie voor nieuwe theater- en muziekopdrachten. De samenwerking binnen Another Thought sloot mooi aan bij mijn nieuwe idealistische aspiraties.

YOUTUBE  SOUNDCLOUD  FACEBOOK  VIMEO  LINKEDIN  TWITTER

Vincent’s gear:
UMC 1820 Interface
Cubase
Roland JV2080

Vincent is goed in de volgende discipline(s): bas, compositie, gitaar, keyboards, en vocals en heeft bijdrage geleverd aan:

Vincent


Vincent Mens, profielfoto.

Contact

Fotomateriaal

Videomateriaal


Korte docu over Vincent Mens


An evening in the tower of Oud in The Hague.


Art & Music, spoken word.


Poppenspel voor volwassenen.