Onze goedlachse muzikale duizendpoot!

Biografie

Multi-instrumentalist Philip de Goey begon op negenjarige leeftijd zijn muzikale loopbaan met het bespelen van de trompet. Twee jaar later begon hij met de klarinet en weer twee jaar later met de hobo. Hiermee studeerde hij af als allround uitvoerend- en improviserend (jazz)-musicus aan het  Conservatorium.

Hij volgde daarna cursussen en workshops o.a. bij de befaamde hoboïst Heinz Holliger te Bern (CH) en speelde met het Metropole Orkest o.l.v. Rogier van Otterloo. In Varanasi, India, bezocht hij de wereldberoemde Shenaï-speler Ustad Bismillah Khan.  Hij speelde  verder ook met diverse bekende musici in onder meer India, Pakistan, Irak, Tunesië, Marokko, Spanje, Finland, Duitsland, Frankrijk, Suriname en natuurlijk Nederland.

Naast de hobo ontwikkelde hij zich ook op de piano, dwarsfluit, tenorsaxofoon, sopraan- en altsax, schalmei en de Middeleeuwse dwarsfluit.

Verder was hij studiomuzikant voor diverse artiesten en maakte hij vele radio- tv- plaat- en cd-opnames.
Als componist/arrangeur staan er vele tientallen werken op zijn naam.
Tot op heden speelde Philip  met de meest uiteenlopende ensembles en groepen, van klassiek tot moderne jazz, zoals meest recent o.a. met de bekende salsa-band ‘Axioma’, salsa-band ‘Accion Con Clave’ en ‘Orchestra Boogaloo’ met zanger Johnny Alarcon, de Surinaams/Hindoestaanse band ‘Diamonds 2000’, met zangeres ‘Fatima-Zohra Buurman’, de band ‘Latino BM Royal’, het project ‘Loleba Tribute Band’, als dirigent van ’the Organic Symphony’, als gast muzikant met het Surinaamse ‘Yaadgaar Orchestra’ en met de middeleeuwse muziekgroep ‘Slag ende Stoot’.

Verder weer enkele jaren geleden met het Surinaamse theater-project ‘Kaseko in Concert’ en de Surinaamse Musical ‘Lieve Hugo’ en de reggae band ‘Poor Man Friend’.

WEBSITE  FACEBOOK  LINKEDIN  YOUTUBE

Philip is goed in de volgende discipline(s): accordeon, dwarsfluit, hobo, keyboards, klarinet, en sax en heeft bijdrage geleverd aan:

Philip


Philip de Goey art photo sax

Contact

Fotomateriaal

Videomateriaal


Rainsong, uit Project One van Another Thought.


Here We Lived, uit Project One van Another Thought.


Repetitie Organic Symphony Orchestra. 21 okt 2017 Kaskantine Amsterdam.


Juan Noguera & Band: Live Concert Helende Geluiden Haarlem 26 Oktober 2014.