Verbinden...

Biografie

Je weet hoe dat gaat… je begint met gitaar spelen, maar raakt meer en meer geïnteresseerd in geluid als geheel. Je begint met 2 cassettedecks, dan een studio met vrienden, dan een jaar lang opleiding geluidstechniek… and the rest is history… 😉
Ik heb een jaar of 6 bij het toenmalige NOB gewerkt, TV geluid. Erg leuk, op pad met cameramensen en in den lande allerhande items draaien. Maar toen had ik de romantiek (vooral het in de file staan en vlak voor oproep afbesteld worden) wel gezien. Ik ben via via in de zorg terecht gekomen, en werk daar nog steeds met veel plezier met mensen met een verstandelijke beperking op een dagbesteding.
Echter… het kunstzinnige bloed kruipt waar het niet gaan kan, en heb met broeder in het kwaad en videomaker Rob Kwak het collectief ‘Another Thought’ opgericht. Al snel voegde DJ Johan Mulder en vele anderen zich daarbij…
Met de muzikanten die ik had leren kennen in de studiotijd, en in die periode vrienden waren geworden, heeft het collectief gestalte gekregen. In het eerste project heeft muzikant / componist Simon Robinson een voorname rol gekregen. Hij had veel ‘halve composities’ op de plank liggen, wat mij op het idee bracht te vragen of hij deze composities niet ter beschikking wilde stellen om verder uit te werken met mijn ‘posse’… Dit alles heeft -samen met de input van diverse andere componisten, muzikanten en anderen- geresulteerd in (trailer) ‘Project One’.
Terwijl ik deze bio schrijf luister ik weer eens naar deze hele productie… Ik kan niet anders zeggen dan dat ik nog steeds trots ben op wat we met z’n allen hebben bewerkstelligd.
Na dit project heeft ‘Another Thought’ als producerend collectief door allerlei omstandigheden weer een tijdje stil gelegen, maar heden zijn we weer ‘up and running’.

Charley’s gear:
Cubase

UAD Apollo
Tascam Series 8p Dyna
Motu
Cambridge DAC
Rogers monitors
The Egg near field
Mics: Neumann, Audio Technica

Charley is goed in de volgende discipline(s): mixing, production, regie, en video editing en heeft bijdrage geleverd aan:

Charley


Charley Dumerniet, 'piloot' van Another Thought.

Contact

Fotomateriaal

Audiomateriaal