Omschrijving project

Nieuw lid van Another Thought, Glenn Kallasingh, kwam een tijd geleden met een idee voor een song. We hebben in die tijd een en ander zeer eenvoudig vorm gegeven, met ritme en een Tanpura.
Begin dit jaar is het stuk eindelijk in de groep gegooid… Charley heeft de indeling van het origineel bewerkt, en van daaruit hebben we met Vincent Mens (Keys), Pim van den Hust (Sax) en Frans Bouwmeester (Bass) het stuk verder vorm gegeven. In het proces werden loops en samples gebruikt van een eerder project met Taco Gorter, los van Another Thought. Project ‘Drum Styles‘ was een drumloop project, gemaakt door Taco, Charley en geluidstechnicus Jasper de Boer, uitgebracht bij Zero-G.
Taco wilde echter graag de bijpassende drums voor ‘The Storm’ live inspelen, dus die beslissing was snel genomen! De combinatie van de Drum ’n Bass, jazzy piano, melancholische sax en een stem vol verlangen in Indiase sfeer bleek een gouden greep, met een welluidend resultaat. Binnenkort de opnames voor de clip waarin Taco en Glenn de hoofdrol zullen spelen, en een mastering door onze vaste gast Tony de Block!