Op andere gedachte?

Samenwerken van verschillende disciplines!

Another Thought is een community van muzikanten, kunstenaars, engineers, producers, videomakers en iedereen die zich geroepen voelt samen met hen artistieke projecten vorm te geven.

Introductie

On Second Thought…

Diverse muzikanten, componisten, 2 DJ’s, videomakers en een danseres participeerden in Another Thought’s ‘Project One’.
De ervaring die is opgedaan met de werkwijze smaakte naar meer! Samenwerking live en online, mooie en onverwachte combinaties van mensen, instrumenten, disciplines en ideeën… de inspiratie die dat opleverde was zeer verheffend, en dus is besloten met een tweede project hier een vervolg aan te geven.

On second thought… bij nader inzien… In ‘Project One’ werden 22 nummers / video’s geheel afgewerkt, voordat deze beschikbaar waren voor publiek. Het produceren van de dubbel DVD met MP3 CD nam zo erg veel tijd in beslag. Heden zullen wij telkens als één enkelvoudig project (song, video etc.) voltooid is, dit via deze site en social media kenbaar maken.

Nieuws

Ruud Altorf speelt gitaar.

All Alone

‘All Alone’ is bijna klaar. Een prachtige tranentrekker van Ruud Altorf ziet het daglicht.
In het bericht is alvast een voorbeeld te beluisteren!

Glenn Kallasingh, zanger, muzikant, kunstenaar

The Storm

Een vleugje massala s.v.p.!
Een prachtige combinatie van oriëntaals verlangen, Drum & Bass, Electronics en Jazz.
Binnenkort hopen we met de opnames van de video te beginnen!

Product, eerste dubbel DVD van Another Thought.

Project One released

De release van ‘Project One’ is al weer even geleden. Bij kenners goed ontvangen, en meerdere items zijn lange tijd op dJAZZ te zien geweest, het tegenwoordige Stingray dJAZZ. Voor een kleine productie mogen we over de kwaliteit -zeer onbescheiden- uitermate tevreden zijn…

Another Thought projecten

Via de site en Facebook houden we je op de hoogte van nieuwe en lopende projecten. Ook de afgeronde stukken zullen hier verschijnen. Wellicht gaan we daar nog verder over brainstormen, want met alle energie en moeite die in de stukken zit is het ook leuk daar een verdienmodel aan te koppelen.
Echter, binnen het collectief komen creativiteit, plezier in het scheppende en naamsbekendheid van de participanten op de eerste plaats.

De projecten tot nu toe zijn divers. Haal je hart op bij de Jazz, Fusion, Theatermuziek en meer in de Another Thought Showcase. Misschien vind je in de sfeervolle video’s gelijk al participanten waar je mee samen zou willen werken!
Maar de site is niet alleen voor liefhebbers en professionals, actief in de kunsten. Íedere artistiek ingestelde luisteraar en art- en muziekvideo liefhebber die hunkert naar ‘het onvermoede’ is van harte welkom!

De Participanten van Another Thought

Alle participanten binnen Another Thought vind je hier. Benader gerust initiator Charley Dumerniet. Hij kan meedenken over welke mensen uit het Another Thought Team eventueel bij jouw project in wording passen.

Alles uiteraard in goed overleg en met wederzijds respect, want iedereen heeft het druk, en niet iedereen kan zich permitteren om in de eerste instantie ‘omniet’ aan een project mee te werken. Zo zijn er ook participanten die alleen op commerciële basis aan Another Thought meewerken.

Charley Dumerniet, 'piloot' van Another Thought.

Initiator Another Thought. Met de muzikanten en andere kunstenaars die ik heb leren kennen en die vrienden zijn geworden heeft het collectief gestalte gekregen… Een eer om al deze mensen tot elkaar te brengen en op deze manier samen te laten werken!

Rob Kwak aan het editten voor een commerciële opdracht in zijn edittingsuite.

Initiator Another Thought. Rob is een zeer bevlogen cameraman, professioneel editor en fotograaf. Hij heeft een creatieve geest en ongelooflijke dossierkennis over film.

Geologische excursie Spitsbergen augustus 2006

Ik heb in de loop der jaren naast mijn werk als geoloog een grote passie ontwikkeld voor muziek. In het collectief is mijn eerste bijdrage geleverd in de song ‘Para Ti’. Dit zal zeker niet zijn laatste zijn! Ik speel graag op grote saxofoons zoals baritone en bassax.

Ed van den Heuvel, webdesigner.

Samen met Charley heb ik deze site vormgegeven.

Fatima-Zohra Buurman

Fatima-Zohra Buurman is een singer/songwriter die eigen composities speelt met invloeden uit de hele wereld.

Frans Bouwmeester met bas op vakantie.

Bas, Dataverkeer

Ondanks de drukte in het digitale domein ligt da bas niet in da kast!

Gijs de Bruin profielfoto.

Gijs heeft in het verleden Sonologie gestudeerd aan het conservatorium in Den Haag. Inmiddels al een tijd in de reisbranche aan het werk, maar het muzikale bloed kruipt waar het niet gaan kan!

Glenn Kallasingh, zanger, muzikant, kunstenaar

Deze multimens zal zijn profiel later verder vorm geven.

Wie zijn wij?

De Band…

Mooie Ideeën, maar geen band. Of, als je eenmaal een band hebt, hoe houd je die bij elkaar? Moet het een vriendenband zijn…? Of juist zo zakelijk en professioneel mogelijk? Binnen Another Thought spelen die problemen veel minder. Je hebt 1 of meer ideeën en zoekt de mensen die per nummer bij de sfeer passen. Gaat dat tientallen nummers goed? Of zoek je na 1 of 2 stukken de inspiratie liever in een andere hoek? Geen probleem, binnen de groeiende community zijn mensen en ideeën genoeg.
Daarbij… waarom zou je zolang doorgaan tot er artistieke onenigheid ontstaat? In een later stadium kan je elkaar altijd weer treffen om nieuwe dingen te ondernemen.
De band is dood, leve de band!

Composers Block…

Vooral sinds het gebruik van computers en DAW’s zal het je bekend in de oren klinken… Een idee voor een compositie nooit helemaal af kunnen maken, of is zelfs na 16 welluidende maten blijven steken in… een idee! Ook op een later moment de DAW weer eens de stukken af laten spelen brengt geen soelaas…
Bij Project One hebben we veel ervaring opgedaan met het uitwisselen van compositie ‘voorzetjes’. Er kunnen bij een andere muzikant / componist ideeën ontspruiten waar je zelf niet opgekomen zou zijn. Je moet wellicht af van het idee dat een compositie ‘je kindje’ is, maar de inspiratie die je ervaart bij het samen vlot trekken van een vastgelopen track is een hoop waard. Realistisch is ook dat het idee anders nog jaren op je harde schijf staat te verstoffen… Zonde!

Veel muzikanten & componisten zijn bijkans geluidstechnicus geworden. Bij Another Thought zijn ook technici aangesloten, dus ook op dat gebied kan ervaring uitgewisseld worden, en kan men elkaar helpen bij het verfraaien van de tracks.