2 maart 2008
Er is zaterdag een eerste repetitie met Peter Kruithof geweest. We willen jullie een preview niet onthouden! Gewoon met "amateur-geluid"  van de camera, een rappe montage, en een slipper hier en daar, maar de sfeer zit er goed in! (Klik op:) Bij Duisternis. Ron Lezer haakt later in... Helaas kon ook Taco Gorter niet meedoen, die geeft op het moment clinics in Indonesië. Op zijn verzoek alvast een eerste versie van (klik op:) Rainsong op de site, zodat hij zijn leerlingen daarnaar kan verwijzen. Binnenkort veel hits op de site uit Indonesië? Hallo Bandoeng!  Video is helaas nog "drums only"... Binnenkort opname met bassist Willem Hendriks.
1 April 2008
Met 2 & 3D animator (Klik op:) Hans Janssen is overlegd of zijn animaties in AT toepasbaar zouden zijn. Binnenkort wellicht een overleg met "Collega" Maxim Baghuis. Maxim is alvast begonnen met wat vingeroefeningen... Voor de scene met Susanne Middelberg in de kubussen! (Klik op:) 96bpm.
Deze week lichte paniek op de redactie door raadselachtige verdwijningen der data van de schijven... Alles stond even stil... Maar... we zijn weer helemaal zen...
21 maart 2008
Alweer even geleden dat we iets lieten horen, maar "achter de schermen" wordt hard gewerkt!
Bij de remix van Ajapa's bijdrage is wederom een intense samenwerking ontstaan via ftp-server en e-mail tussen Maxim en Charley. De mix is daardoor weer een volgende fase in! (Klik op:)  
Back to space.

Afgelopen week heeft Willem Hendriks Rainsong ingespeeld... mix en video volgen snel!
Taco Gorter is terug uit Indonesië... binnenkort meer over een spannende samenwerking met Johan Mulder, Vincent Koning & band! Keep you posted!
Vingeroefeningen...
Groter te klikken.
Maxim...
Groter te klikken.
10 mei 2008
Alles lijkt voor de buitenwereld wellicht wat langzamer te gaan dan voorheen... niets is minder waar, maar de werkzaamheden die nu aan de gang zijn, nemen meer tijd. Veel editing op verschillende scenes: Rainsong, Chemical alphabet, Ajapa... Maar niet getreurd! Weldra een giga update.

Maxim is niet meer te stoppen. Hij experimenteert er hevig op los met 2 & 3d. Getuige de foto hiernaast en een eerste animatie.
1 juni 2008
Na een relatieve radiostilte weer eens een nieuwsbrief de deur uit... en niet voor niets!
Ajapa's "Back to Space" wordt video (klik op:) "Here we lived". Eerste edit.
De (klik op:) "dagscene" in de "Toren van Oud", met portretjes van Vincent & Pim.
Eerste versie van (klik op:) "Rainsong". Gitaar (Ron) en blazers (Philip & Pim) volgen!
Peter Kruithof & AT-crew! Eerste impressie (klik op) "Bij Duisternis" . Taco volgt!
Verder hebben we prachtig oud plattelands-beeld ontvangen van de O.V.D. en de  G.O.V. waarmee we "Chemical Alphabet" zullen larderen. Weldra een update!
We zoeken een leuke lokatie voor het slotfeest rond eind augustus... suggesties welkom!


7 juni 2008
Rob heeft een "voorlopig definitieve" video-edit gemaakt van (klik op) Limousinesong...
Ook de edit van (klik op) Bij Duisternis is een volgende fase in. Binnenkort opnames portret en zang thuis bij Peter Kruithof!
Taco gaat later deze maand kijken naar Bij Duisternis. Het project waar hij nu druk mee is, is morgen LIVE te zien in theater Toussaint... Check zijn (klik op) website voor meer info!
Maxim Baghuis neemt het oude filmmateriaal uit de achterhoek onder handen, en zal haar in zijn animaties verwerken!
Oud nieuws
29 juni 2008
Getuige (klik op:) Bij Duisternis moesten we er echt aan geloven... een Clapperboard! Redelijk stoer wel... kijk uit voor je vingers!
Eindelijk een eerste edit van (klik op:) Chemical Alphabet met oud en nieuw beeld uit de Achterhoek... Slot met Willem Hendriks op bas volgt!
Hardwerkend en dus tot "Medewerker van de maand" gebombardeerd: Maxim Baghuis stoeit weer met animaties voor (klik op:) 96 bpm...
Voor (klik op) As the Crow Flies komt harpiste Sabine Meijers in beeld... Vele pogingen tot een afspraak, maar nu gaat het echt gebeuren!


Sound: Yes...
Groter te klikken.
6 juli 2008
Zondag 6 juli heeft Peter Bij Duisternis heringezongen, met een gevoelig maar welluidend resultaat! Mix volgt. Volgende week een portretje bij hem thuis maken...
Maxim is met zijn animatie-experimenten niet te stuiten!

Peter zingt zich...
Groter te klikken.
Niet te stuiten...
Groter te klikken.
Niet schrikken!2 okt 2008
Tot ons grote genoegen eindelijk een eerste (klik:) sessie met Sabine. Je herinnert: deze opnames waren voor (klik:) As the Crow Flies
Rob kwam de redactie binnengesneld met een minder chaotische versie van (klik:) Rainsong. Een helderder uitgangspunt voor de uiteindelijke montage.
Met Clint is besloten een portret van hem te linken aan een lekker groovestuk van hemzelf, (klik:) Reliable Sources. We vragen Simon weer eens mee te spelen! Volgende vrijdag aan de slag...
Wat een boel snaar!
Groter te klikken.
Don't try this at home... Philip's!


8 aug 2008
Philip heeft het blazersarrangement voor Rainsong uitgewerkt! Sessietje?
Maxim gaat hard, dát verdient een eigen pagina! (klik:) Maxim's Thought.
(klik:) Bij Duisternis is nu geheel "kleurgecorrigeerd" en met de laatste zang. We konden het niet laten ook (klik:) Peter's portret te maken... in wording.
Beeld & Geluid van (klik:) Limousinesong zijn opgewaardeerd! 
AT wereldberoemd in (klik:) Netterden, door Chemical Alphabet.
Het trieste nieuws heeft ons bereikt dat (klik:) Hiram Bullock is overleden...

13 okt 2008
Voor (klik) Chemical Alphabet de bassolo opgenomen van Willem Hendriks. Laatste shot wordt nog geschoten... voorproefje online!
Via Maxim hebben we de braziliaanse muzikant (klik:) Marcelo Godoy leren kennen! Hij heeft een fantastische lyric op de bridge van (klik:) Rainsong ingezongen. Bewerkt door Maxim en Charley. Componist Simon: "Very nice indeed, more of that please!" Marcelo zingt en de zon komt op!
Binnenkort repetitie met Sabine, Maxim en Frans voor een live versie van (klik:) As the Crow Flies.
Willem in actie...
Groter te klikken.
17 aug 2008
Inmiddels is aardig bekend op hoeveel materiaal we uitkomen... tijd voor een herindeling van het overzicht, (klik:) Alle Media.
We hebben een flash-logootje! Download 'm voor op je site! (klik HIER met je rechtermuisknop... doel opslaan als... etc.)
Ons Melle de Boer is naar de states... eindelijk? Hij houdt er met vriendin Ilse een erg leuk reisverslag van bij op zijn (klik:) site.

Melle zoekt zijn boots... eh... roots!
(foto: Ilse)


Logootje


Voor al uw bedrijfsfilms?


27 aug 2008
Cheeseheadmedia
gaat commercieel? Via Ron Lezer (gitaar) kregen we contact met (klik:) A'lok Choy van On/Off videoproducties... Voor één van zijn bedrijfsfilms voor Allseas, Shell & NAM is met (klik:) Gijs de Bruin een lekker stuk Lounge gecomponeerd, o.a. met drumsamples van Taco Gorter. Het netwerk van AT begint ook in dit segment vruchten af te werpen, want Rob Kwak tekent voor de on-line montage... (klik:) Video, of (klik:) Audio "Le Grand Massif".
23 sept 2008
Heet van de naald
: Maxim heeft weer een te gek experiment met (klik:) 96bpm voor ons in petto!
Nu nog een vrolijke chaos en veelheid aan plaatjes, maar de eerste aanzet is er! (klik:) Rainsong is zijn volgende fase in met fluit, hobo en sopraansax door Philip! Volgende week Ron op gitaar, en dan snel naar een stoere blazerssectie... Zonnebrillen weer uit de kast! 
Zondag naar Sabine, de harp voor (klik:) As the Crow Flies opnemen...

Vrolijke chaos...
Groter te klikken.
open 20.00 start 21.00 eind 00.00
Reserveer tijdig, er is plaats voor 70 mensen!
Een spetterend begin van de lente...
In samenwerking met beheerder Artikraak is besloten het slotfeest te organiseren in
gebouw ANNA, Anna Paulownastraat 76 te
Den Haag. Een fantastische 70'er jaren sfeer, lekkere muziek, een hapje en een drankje en... Hoe 70'er jaren wil je het hebben...? Rooksalons aanwezig! 
De avond wordt opgenomen en onderdeel van de DVD.
Vanwege de opnames helaas een kind-
onvriendelijke omgeving...
Toegang en hapje gratis, drinken niet duur,
een kleine vrijwillige bijdrage (door niet-participanten) ter plekke wordt op prijs gesteld...

Het slotfeest van Another Thought
klik logo: website
30 dec 2009
Jullie raden het al... de locatie van het slotfeest is bekend!
Check uit die banner boven jeweetoch! Verschillende participanten zijn hun hersens aan het kraken op de opnames voor die avond, dat belooft wat!
Charley heeft Simon in Brighton bezocht. Simon komt definitief naar het slotfeest. Hij zal ook (klik:) Reliable Sources van Clint Marana bewerken. Met Clint zijn in studio (klik:) Source Recording van nieuwe participant (klik:) Oscar Bor nieuwe opnames gemaakt voor het nummer. We zijn benieuwd naar Simon's invloed!
Ook (klik:) As The Crow Flies is een volgende fase in. Sabine, Maxim en Frans legden de basis voor verdere bewerking. Maxim gaat met het arrangement verder...
(klik:) Bij Duisternis is inmiddels ingespeeld door Taco. Hij springt halverwege bij om een extra doch relaxte groove te geven! Audio staat on-line, Video volgt zsm.
Er is een blazerssectie voor Rainsong samengesteld: Philip: Sax, Pim: Sax, (klik:) Ruud Peper: Trompet, (klik:)Marian Masik: Trombone. De laatste 2 blazers zijn nieuw, welkom! Arrangement door Philip, opname 10 januari.


Charley & Simon:
a) een ripdeal
b) muziek
c) anderzijds...
The Crow Flies
in de fotostudio van Wim van der Spiegel: De middag vloog voorbij...
3e foto: eerste experiment met samenvoegen.
Clint drums his socks of... eindelijk met stokken!
Oscar Bor: opname Clint.
De foto's zijn groter te klikken.
23 okt 2008
Er is nieuw beeld bij (klik:) Rainsong. Kijkt u in de bridge naar Marcelo, de coolste zuidamerikaan van scheveningen en omstreken! (brrr...)
Het portret van (klik:) Clint staat in de steigers... Voor de drums gaan we binnenkort de studio in met sticks! Clint is niet tevreden met de "rods"...
22 November live opname van "As the Crow Flies" met Frans, Sabine en Maxim... In de fotostudio van (klik:) Wim van der Spiegel.  
Check uit: Project Grand Slam... Bij vrolijk toeval kregen we contact met hun promotor in de States. Misschien later een samenwerking!
Coole strandmannen...
"Dansend in de regen, Wachtend op het vuur..."
Groter te klikken.
12 jan 2009
Het broeit "bigtime" in het collectief! Middels een eigen pagina waar    ideeën uitgewisseld worden, en een forum is men over het net én live aan het experimenteren met stukken voor 21 maart...
Een voorproefje: Clint en Vincent hebben voor twee stukken al een keer gejamd. (klik:) Sun of a Beach en (klik:) Coltrane.
Afgelopen zaterdag opnames van de blazerssectie voor Rainsong gehad. Audio en Video volgt z.s.m.

De foto's zijn groter te klikken.
12 nov 2008
Trek de agenda! Als het kollektief (nagenoeg?) compleet kan zijn wordt zaterdag 21 maart 2009 de datum voor onze "grand finale"! 21.00 uur inloop... jamsessie... passie voor de kunsten... ontroering... gezelligheid... we zullen het zien...
De avond wordt gefilmd en onderdeel van de DVD.
We zijn nog op locatiejacht... ideeën? 

Klaar! (klik:) Chemical Alphabet op een haar na gevild!
14 feb 2009
Anton Simonis' (klik:) A-Design is sponsor van AT! Hij stelt zijn apparatuur ter beschikking voor de opnames 21 maart...
Eerste volledige repetitie van Vincent's zonnige (klik:) S.O.A.B.!
DJ Johan buigt zich over (klik:) Sincemilla Vortex. Snel een repetitie?
Koperwerk en gitaar nu klaar voor (klik:) Rainsong. Een eerste mix & video!
Canada: Nieuw participant / videomaker (klik:) Graham Thompson werkt aan (klik:) Reliable Sources, met footage uit de filippijnen! Welkom! (klik:) Bio.
Minder leuk: John Martyn is niet meer onder ons... Onbekend? (klik:) 1, 2, 3.

Willem in S.O.A.B.
Ron singing in the rain. Klik de foto's.
24 maart 2009
Op een flaw hier en daar na, kunnen we van een zeer geslaagde spontane, muzikale en gezellige avond spreken, zaterdag de 21e!
De inzet van alle betrokkenen was enorm, niet alleen muzikaal: Er werd geklust, ingehangen, spullen gehaald, spullen uitgeleend en veel meer... 
Xander van (klik:) Haagland Catering verzorgde een fantastische maaltijd voor de medewerkers en hun "fingerfood" tijdens de avond droeg zeker bij aan de zeer relaxte sfeer.
De avond heeft ook nog nieuwe participanten opgeleverd: (klik:) Jasper de Boer, redder in nood voor geluid en de opnames!
Oswald Berends
en Hans van Haagen met camera rotsen in een branding van beelden... Welkom!  
Ook de geweldige samenwerking met (klik:) Anna mag niet onvermeld blijven! We kregen alle tijd en hulp die nodig was.
Nu begint het grote editten... we zullen zo snel mogelijk een en ander op de site zetten, maar het is een berg werk...
Rob maakte alvast wat stills uit het videomateriaal...
De foto's zijn groter te klikken.
2 april 2009
Maxim en Clint teamed up! Reliable sources wordt nu door hen verder uitgewerkt, en het (voorlopige) resultaat mag er zijn! Robert Rook, die op de party een onuitwisbare indruk achterliet, zal de pianosolo op het vrije gedeelte (volgt zsm) op zich nemen... Videoproducer Graham Thompson (Canada) werkt op het moment aan de video met materiaal uit de Filipijnen, Clints geboorteland. (klik:) Reliable Sources .
Een eerste mix van de audio onder (klik:) As the Crow Flies.
17 maart 2009
De laatste week voor de party in Anna... drukdrukdruk... Maar verder zitten we ook niet stil! Rob heeft een sterk verbeterd begin gemaakt voor de DVD, oa met materiaal van Charley's laatste bezoek aan Brighton... (klik:) Another Thought, Truth & Reconciliation, Barry.
Eerder verscheen de laatste weken:
De eerste repetitie van (klik:) Sincemilla Vortex. Met Johan, Clint, Frans...
Ook een nieuwe repetitie voor de 21e bij (klik:) Vincent thuis! Check uit die ding!
En een lekker weird experiment om in en uit "het regime van click" te geraken, een 2e repetitie van (klik:) Sencimilla Vortex! Nu zonder Frans, en met Maxim...
29 april 2009
Op onze Party waren organisators Hans Dunlop & Bram Stoeken van het (klik:) Delft Jazz Fest aanwezig. Ze waren zo enthousiast over Another Thought als concept en het optreden, dat ze ons gevraagd hebben een avond op het festival te verzorgen. We hebben inmiddels een aardige club bij elkaar voor die gelegenheid, en gaan aan de slag! Het zal een kruising tussen vrije en georganiseerde muziek worden, met Dans, Video-art, Bestaande video uit het project, Live-feeds, Off stage feeds, Wisselende bezetting en stijl en meer... Taco verwoordde het mooi: "een Live Muziek Documentaire".  Dus: VJ gezocht!
Het festival valt op 14, 15 & 16 augustus. We houden je van de ontwikkelingen op de hoogte! 
5 mei 2009
Getuige de schetsen rechts worden de visuele ideeën voor het Jazzfestival concreter. Een geabstraheerde kubus, terug te vinden in (klik:) Maxim's Page. Over het gaas/projectiedoek vóór het podium wordt nog nagedacht. Klik de schetsen groter...
Er is een lijst in de maak met te spelen nummers.
Er staat alvast wat grof gemixte audio van de party op de (klik:) mediapagina!
Binnenkort de eerste ruwe video van Sencemilla Vortex...
Basisidee
Situatie Delft Jazz Festival
Basis na aanpassing .
27 mei 2009
Een eerste edit van (klik:) Sencemilla Vortex op de party 21 maart. In al haar eenvoud nu al een gracieuze dame om verliefd op te worden...
Komende week wordt een eerste lijst met eventuele stukken en line-ups gepresenteerd voor het Jazz Festival in Delft. Binnenkort hiervoor ook een eerste gesprek met VJ Daniel Brita! Joke van Katwijk is al aan het spitten in haar bijna oneindige bibliotheek met prachtige beelden voor projecties...
Nagezonden:
Nieuwe (klik:) Bij Duisternis, nu met Taco, en overgang naar "Rainsong"... Een sneak-preview van de visie op het eindresultaat.
Screenshots.
12 juni 2009
Canceling the Delft Jazz Festival: De communicatie onderling liep helaas nog te moeizaam om slagvaardig te werk te gaan.  Daarop een paar cruciale afzeggingen door andere belangrijke bezigheden, heeft ons doen besluiten een live performance uit te stellen. We gaan hard door met de DVD, en nemen revanche met de presentatie eind van de zomer!
Uiteraard onze oprechte excuses aan het adres van Hans Dunlop en Bram Stoeken van het festival... een pilsje kunnen we nog wel drinken gelukkig!
 

19 juni 2009
Er rolt vandaag een eerste audio-edit van (klik:) Two Steps (21 maart) uit de computer! Nog wat schaven her ende der, nog wat mooie dubs van Pim en Ron erin, en een echte rapper? Wie weet er 1? En straks de beelden!
Een verbeterde (video) versie van Sencemilla Vortex! Rob's computer heeft wat staan renderen...
Hans Dunlop & Bram Stoeken van het Delft Jazz Festival zijn onverminderd enthousiast over Another Thought. Wellicht organiseren we samen later dit jaar een spetterende avond... En volgend jaar is er wéér een Jazz Festival Delft nietwaar?
 

26 juni 2009
Beloofd is beloofd... Nu we wat body hebben qua materiaal, AT nu live op (klik:) Youtube.
Ik zou zeggen... Spread da word! (embed, invite en wat dies meer zij...)
Arthur Russell's platenmaatschappij (klik:) Audika Records juicht het gebruik van onze naam toe! Russell is immers de naamgever van Another Thought. De goedkeuring wordt in dank afgenomen!
Film over de intrigerende persoon Russell door regisseur (klik:) Matt Wolf.

17 juli 2009
Goed voorbeeld doet volgen... Peter Kruithof heeft zijn muzikale bezigheden gebundeld en stapt ook af van de traditionele bandvorm. Hij initieert een muzikanten- en kunstenaars collectief met haar roots in het westland, en een blik op de wereld... Kijk op (klik:) Kruithuis!
Nieuwe audiomix onder (klik:) Sencemilla Vortex.
Pim & Ron speelden vorige week een solo in op (klik:) Step Forward. Nu alleen nog audio, maar video komt eraan! Op zoek naar mooie bijpassende "Spoken Word", zoeken we samenwerking met (klik:) Nikki Giovanni... Fingers crossed!
Kruithuis.
Pim & Ron.
11 augustus 2009
Een allereerste video & mix van (klik:) Nothing Rhymes on a Waterbike (Op een waterfiets...). Nog lang niet klaar maar we willen jullie een sneak-preview niet onthouden van dit geweldige groove-stuk!
De 15e op het (klik:) Jazz Festival Delft: (klik:) Clint Marana met een nieuw project! Quote:
"Playing a new definition of Jazz 'n Bass. Everything will be performed live. Acoustic/elektronic drumkit & DJing mixing tracks all at once. No precorded tracks to play along... This Is It!"
Zoals jullie waarschijnlijk al vermoedden, zal "Another Thought" niet weldra klaar zijn... Maar we werken gestaag voort!


11 september 2009
Johan heeft een mooie opzet gemaakt voor (klik:) Faaaraaah! De opname wordt straks overgepakt door loops & live muziek... In de pen: Taco, Maxim, Willem...
Met straatmuzikanten werken... Ze waren ons voor... (klik:) Een mooi voorbeeld.
De DVD met onze mix van "Talk to me Poem" & "Step Forward" is naar Nikki Giovanni... Benieuwd of ze mee wil doen, spannend! Publicatie na goedkeuring.
Joke maakte een prachtige (klik:) art-video voor (klik:) NROAWB... Later deze maand een eerste combinatie met het live concert op de site!
Morgen speelt Taco op (klik:) Pure Jazz Fest. Be there or be...
Sta me bij...
Bekijk (klik:) Nikki...
13 september 2009
Joke van Katwijk dingt mee naar een award van (klik:) New Arrivals, een online podium voor filmmakers. Bekijk hier haar beeldschone (klik:) Hotel des Familles
Bassist voor Faaaraaah... Willem slaat een keertje over, maar Frans neemt de handschoen op! Cast nu: Johan, Maxim, Frans, Taco en Sabine. Keep you posted!
De DVD van Graham Thompson is binnen voor (klik:) Reliable Sources! Geniet van zijn edit met materiaal uit de Filippijnen... Later meer muzikanten erbij!
Hotel...
Filipijnen...
26 september 2009
Nieuw voor  "96 RPM" van Maxim's hand! Met (klik:) De kubus als stuur.
Maxim: "Wie is toch die man naast Ron Lezer?". Ron was in Manhattan, en ontmoette 1 van zijn gitaarhelden in het wild!
Gisteren met Johan en Maxim aan Faaaraaah gewerkt... Misschien speelt steeldrumvirtuoos (klik:) Victor Provost mee vanuit New York! Charley onmoette hem op Pure Jazz Fest, een zeer indrukwekkende musicus! Luister bijvoorbeeld eens naar (klik:) deze improvisatie... Keep you posted...
Experiment...
Ron & Mike...
9 oktober 2009
Met trots kunnen we melden dat vooraanstaand dichteres, voorvechtster van vrouwenrechten en anti-discriminatie icoon (klik:)  Nikki Giovanni  heeft toegestemd in het gebruik van haar prachtige gedicht "Talk to me Poem!"...  "I am delighted to grant permission. I am proud to be associated with such a creative group"... Beter hadden we ons niet kunnen wensen! Kijk en geniet van (klik:) Step Forward.
Een eerste mix van joke's art-video en de registratie van (klik:) Nothing Rhymes on a Waterbike. We gaan er nog mee verder, Rob joins in! Maar een goed idee van welke kant we op gaan...

Waar is toch
die waterfiets?
Nikki Giovanni
20 november 2009
We hopen vóór eind dit jaar alle materiaal opgenomen te hebben, zie hier de (klik:) "to do list" , de vaart zit er lekker in... wellicht meer voor de incrowd...
Met trots gemeld: Finale mix & mastering bij Tony de Block's (klik:) Midas studio!
Ondertitel voor Another Thought: UNMASTER! Het onderstreept de collectieve aard van het project, en mastering met weinig maximizing  voor behoud van dynamiek!
Maxim ging met Robert en Pim aan de haal met Reliable Sources. Componist Clint heeft er nog wel wat andere ideeën over. Tja... het is niet altijd koek & ei, maar wie weet tot welk moois deze clash of the spirits leidt! Oordeel zelf, (klik:) Versie 01!
Reliable Sources
30 november 2009
Rob heeft het intermezzo over Peter Kruithof vervolmaakt! Het is een liefdevol (klik:) portretje geworden...
Lennaert Roos schreef een prachtige (klik:) Ode aan Ramses, begeleid door niemand minder dan Bert van den Brink. Hij had de kans het nog aan Ramses te laten horen... Lees hier over zijn (klik:) ontroerende ontmoeting.
Peter...
7 februari 2010
Clint en Maxim legden hun geschil over (klik:) Reliable Sources bij, binnenkort meer...
Philip speelde een clarinetsolo op (klik:) As the Crow Flies, binnenkort ook video op de site!
Maxim, Johan, Taco & Charley werken aan Faaaraaah, voorproefje van Maxims (klik:) solo!
Another Thought nu ook op (klik:) Facebook! Vooral voor alle participanten: wordt lid, en "suggest to friends"!
Faaaraaah & artists...
17 februari 2010
De eerste stappen zijn gezet, een edit van (klik:) Faaaraaah.
Nog een hele weg te gaan: Frans gaat bassen, Victor Provost werkt aan zijn Steeldrumsolo, Taco gaat de drums verder editten,
en veel meer... Maar we wilden jullie deze fase niet onthouden!
Getuige de foto is Rob een heel eind op dreef met "As the Crow Flies"...
The Crow...
10 maart 2010
De laatste stappen voor (klik:) As the Crow Flies? Taco kijkt nog naar mogelijkheden om mooie percussie in te "blenden"...
Rampspoed bij Victor Provost... een gecrashte computer zorgt voor enig oponthoud bij de uitwerking op steeldrum van Faaaraaah. Maar wat in het vat zit...
 
The Crow...
12 april 2010
Nostalgia! Eindelijk was de tijd rijp om een begin te maken met (klik:) Yellow Stones! Fantastisch materiaal uit vervlogen tijden, gecombineerd met een groovy mix door Johan Mulder. Hij gebruikte Simon Robinson's materiaal om een geheel nieuwe werkelijkheid te creëren. We stellen (klik:) Nicko Christiansen voor om er een saxsolo op te spelen. Eens kijken wat hij vindt... Update: Nicko "heeft er wel drie oren naar"! Meer details later...
 
Yellow Stones...
Susanne
De crew...
17 april 2010
Vandaag heeft Vincent zijn studio ter beschikking gesteld voor opnames van (klik:) 96bpm & 96bpm vervolg. Danseres / actrice Susanne Middelberg verbeeldt het herkrijgen van controle over haar wereld... Maxim Baghuis gaat de digitale bewerkingen uitvoeren, kijk op (klik:) zijn eigen pagina's hoe zijn ideeën zich hebben ontwikkeld!
Let ook op de onderste foto alhier... Rob z'n nieuwe camera, en wat voor 1...
19 april 2010
Weer een leuk filmpje met als thema "wat kan je samen doen zonder samen te zijn"... Het Turkse initiatief (klik:) "Sen yagmur ol ben bulut!!"
Nicko Christiansen gaat definitief (klik:) "Yellow Stones" inspelen. Het wordt een klein portret, en we halen alles uit de kast... Saxen, Percussie, Zang, Didgeridoo... Hij schildert... alles!
Johan Mulder: Works in c-minor is klaar! Een swingende en spannende nieuwe mix onder Joke van katwijk's (klik:) Home is Where the Heart is.
Onze (klik:) To Do List wordt steeds korter...
Turkije!
Nicko...
Trombidgeridoo?
Charley & Nicko
3 mei 2010
Een eerste ruwe mix met alle input van Nicko Christiansen. Hij maakte ons deel van zijn melancholie, inspiratie, spiritualiteit en geweldige gevoel voor humor en abstractie... Johan gaat nog met het materiaal aan het werk, maar hier alvast een voorproefje van de ruwe diamant... (klik:) Yellow Stones!
Multinicko!
Time & Change
25 mei 2010
Johan Mulder is nog druk met de mix bezig, maar alvast een eerste indruk van (klik:) Yellow Stones met Nicko Christiansen!
De video was al klaar maar nog niet verschenen in volle lengte op de site. Droomt u weg bij het "uitro" van de sessies in de Toren van Oud, oftewel bij (klik:) Time and Change.
Na een lang heen en weer luisteren en overleggen tussen Maxim en Charley een sprankelende mix met nieuwe visie voor (klik:) Reliable Sources.
Work in progress!
5 juni 2010
He did it again! Wie is toch die man naast onze gitarist Ron Lezer?
Nu begint (klik:) Reliable Sources er echt op te lijken! Toms nog wat grotesk, maar dat komt ook wel goed. Door flash formaat nog wel beetje uit-sync, grrr...
16 juni 2010
Een volgende stap in (klik:) Nothing Rhymes on a Waterbike. Een nieuwe mix van Joke van Katwijk's artvideo en de registratie. Nu gaat de edit naar Rob voor verdere verfijning en het doorhakken der knopen!
Ron & ...
NROAWB...
12 sept 2010
Het is even stil geweest rond AT, maar er gebeurt ondertussen allerhande...
Maxim werkt aan zijn animaties voor 96 RPM. Frans heeft de bas ingespeeld voor Faaaraaah, waar gitarist Vincent Koning een solo op gaat verzorgen. Johan werkt aan de mix voor Yellow Stones met Nicko Christiansen.
Rob is druk met de montage van Reliable Sources. Charley mixt zich suf...
Voor Jammin' out Loud heeft Pim een nieuwe saxsolo ingespeeld, die willen we je alvast niet onthouden... (klik:) Pim's solo. Een prachtige opbouw van deze jam is het resultaat!

Orgasmic!
18 sept 2010
Na enige twijfel vanwege technische mishaps is toch besloten de unieke jam van het feest in Anna te gebruiken...  Pim speelde een prachtige nieuwe solo/intro, Maxim en Simon smaakvol als altijd, een -wat de amerikanen zo treffend noemen- "orgasmic" solo van Robert, en als toef een lekkere gitaarsolo van Ron... Met de groovy beats van Johan en Clint, en een stevige bas van Frans een mooi besluit, waarin we laten zien dat we ook een feestje kunnen bouwen! Video volgt zo spoedig mogelijk.
Alvast een eerste audiomontage... (klik:) Jammin' out Loud!

 3 dec 2010
Johan Mulder maakte de uiteindelijke mix voor (klik:) Yellow Stones! Nu ook... een vette remix van Johan, met in gedachten een live performance in de toekomst, of NU gewoon lekker de voetjes van de vloer! Theater, Deep House, Dance... it's all there! Luister naar (klik:) Deep Space Stones!
Nu we zo'n eind op weg zijn wordt het tijd om aan de DVD zelf te denken en de presentatie... Een eerste idee voor het (klik:) menu.
Rob's laatste videobewerkingen maken (klik:) Reliable Sources helemaal af!
Onze (klik:) Facebookpagina heeft de magische grens van 100 "likes" overschreden... maar dat kan nog veel beter natuurlijk! Wordt lid en stel ons voor aan al je vrienden! überschnell!
1 jan 2011
Allereerst iedereen een mooi en inspiratievol (klik:) 2011 gewenst!
We're not alone! Er is contact met Pete Fletcher van (klik:) Nu Jazz.
Vooral voor onze musici: Check deze interessante club, wellicht samenwerking in de toekomst!
We denken dat dit voorjaar (klik:) "UNMASTER!" van AT uitgebracht wordt!
En dan op naar "On Second Thought"... Muzikale ideeën welkom!
Ron Lezer bestormt (klik:) Youtube met beroemde gitaarintro's...

Nieuwe vriend!
Ron op de buis.
Anne van Schothorst
Johan Mulder
9 feb 2011
Heet van de naald! Na een swingende remix van Yellow Stones, heeft Johan een track van harpiste Anne van Schothorst onder handen genomen... Luister naar een überchill resultaat in (klik:) I am a dreamer.
Wellicht verdere samenwerking voor "On Second Thought"? We'll see!
Binnenkort ook de vruchten van Johan's samenwerking met Peter Kruithof!
Vincent Koning
21 feb 2011
Eindelijk lukte het een afspraak te maken met gitarist Vincent Koning. Hij heeft een lekkere jazzy solo ingespeeld op (klik:) Faaaraaah. Er wordt nog aan gewerkt maar alvast een mooie indruk! Alleen de solo's? (klik:) Youtube.
Beloofd is beloofd... De samenwerking naast Another Thought van Johan Mulder en Peter Kruithof werpt zijn vruchten af. Luister naar het swingende maar betoverende (klik:) 4 over 5, en het engelstalige (klik:) Simple Love.
Like us at Facebook! (click:)
8 april 2011
Work in progress, maar alvast een mooie visie op de finale van de DVD... Rob monteerde (klik:) Jammin' out Loud, de eindjam van ons feestje in AnnA. Vooraf het eind van Step Forward, en aan het eind een opzet voor de epiloog...
Ook weer een stap verder met (klik:) Faaaraaah. De piano van Vincent Mens begeleidt Vincent Koning's gitaarsolo op zeer smaakvolle wijze! Reverse engineering...
Hij blijft  te gek!
Vincent Mens!
1 mei 2011
Een nieuw contact, met plannen voor samenwerking in de toekomst! Jan van Herp is oprichter van (klik:) Musiqstore, een online muziekwinkel met een missie en ideeën. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Vooral voor onafhankelijke producerende musici, kijken!
Er beginnen zich contouren af te tekenen voor "On Second Thought"...
Binnenkort wat nieuw geluid op de site. Ideeën uit het collectief, zoals eigen muziek en meer welkom!
8 juni 2011
Na noeste arbeid van Rob is (klik:) Faaaraaah klaar! Nog met los einde voor overlap met daaropvolgende video, kijken!
Met Maxim is besloten de animaties voor nu even te laten voor wat ze zijn, Max heeft het te druk met 3d projecten en zijn band (klik:) KLets. Wie weet animaties voor "On Second Thought" of  "website only, the making of"...
Met Musiqstore's Jan van Herp wordt de samenwerking intenser... Op eigen initiatief is Jan aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een site voor "On second Thought", hij wil de site en hosting sponsoren! 
Faaaraaah...
Rob is  cooking the menu...

7 augustus 2011
DONE!!! Nu nog een hoop werk met final-mixing, het menu, de administratie, maar audio, video en dubs zijn klaar. Het compileren is gedaan. Marcel de Boer gaat zich op de mastering storten.
Er is een stoere dubbel-dvd op komst plus een mp3 CD met alle audiotracks. Met de edit van (click:) Nothing Rhymes On A Waterbikevan Robert Rook's hand, uitgevoerd tijdens de party in Anna ronden we Another Thought af! We kunnen alvast verklappen dat het Lekker, Mooi en Integer wordt...
31 december 2011
Op de valreep nog wat nieuws uit de krochten van de Another Thought redactie... De aanvragen naar STEMRA zijn verstuurd! De meeste van de participanten hebben hun rechten in eigen beheer, maar een stuk of 4 hebben hun rechten via de BUMA-STEMRA geregeld. We zijn benieuwd of dit nog veel voeten in de aarde zal hebben! Voor de reproductie hebben we een mooi adres gevonden. Hopelijk gaat die komende maand van start!
Alle volgers en participanten een geweldig en muzikaal 2012 gewenst!
Uw hoofdredacteur ;~)
Idee nr 01!
12 februari 2012
Nog niets gehoord van de BUMA-STEMRA... ze zullen het wel druk hebben...
Simplicity voorop, is hier het eerste idee voor de cover! Achterkant wellicht de fotootjes van alle deelnemers, en hun functie. We zijn ermee bezig. De langwerpige vorm vanwege de indeling: Binnenin 2x DVD, 1x MP3-CD, 1x Booklet. Alles "earth first" op een wijze geproduceerd die zo min mogelijk het milieu belast... "Another Thought" waardig!
Meer info: (klik:) ILEX MEDIA SOLUTION LTD.
2 april 2012
BUMA-STEMRA is geregeld! Met dank aan Koos Kalkman, die duidelijkheid heeft geschapen in de wirwar, zeker voor iemand zonder ervaring hierin...
Inmiddels aardig op dreef met de (klik:) cover en (klik:) booklet. Het ontwerp wordt straks gecontroleerd door Vivienne van Leeuwen van (klik:) EINDELOOS ontwerpers.
Nu achter permissie aan voor gebruik (klik:) Arthur Russell's, (klik:) Another Thought.
Daarna de trailer maken, en zoeken naar fondsen. Ideeën o.a.: Crowdfunding en... Pre sale!
26 maart 2013
Da's wel heel lang geleden, op deze site gepost! Op Facebook liep alles wel door, maar zo'n site onderhouden schiet er dan bij in. Ook diverse crashes der PC hebben niet geholpen.
Maar we hebben niet helemaal stilgezeten!.
Tony de Block heeft in 2 online sessies met Charley alles stukken (klik:) gemastered. Rob is op dit moment de nieuwe masters onder de video aan het zetten. Deze week DVD 1 wel klaar.

Peter Kruithof
kwam bij AT vragen of we mee wilden denken over een show. Een retrospectief van zijn muzikale carriere ter gelegenheid van zijn 50e... Dat gaf gelegenheid het concept voor een decor zoals bij AT de bedoeling is uit te testen. Een zeer geslaagd experiment, waarbij fantastisch is samengewerkt met videokunstenaar / VJ (klik:) Casper van der Kaaij. Ook oude bekenden Jasper de Boer (geluid Anna) en Rob Kwak (video) waren present. Hier alvast wat video van de bewuste avond, 9 februari 2013. een (klik:) ode aan Peter's inspirator Harry Sacksioni.
Idee is Peter's show verder uit te werken... pending...
Peter Kruithof & vrienden
Charley & Casper
16 augustus 2013
(klik:) DJAZZ.tv gaat een aantal clips van ons materiaal uitzenden! Charley is 2 weken geleden in Naarden-Bussum bij ze op bezoek geweest.. Een heel prettig gesprek met mensen die vol passie met de muziek bezig zijn. DJAZZ.tv is een ambitieus Nederlands bedrijf, dat als enige ter wereld 24-7 Jazz wil uitzenden, achter de decoder. Ze zijn flink aan het groeien, dus wie weet...
Charley heeft de laatste week hard aan de nieuwe site gewerkt, check 'm op alle nieuwe onderwerpen: Vooral (klik:) 'projecten' en 'shop'. Bekijk de laatste om mee te doen aan onze crowdfunding, pre sale of notificatie als de DVD uitkomt!
Met (klik:) Jan van Herp wordt gekeken hoe we de 'pay per download' gaan aanpakken.
18 augustus 2013
DJAZZ.tv heeft een keuze gemaakt voor de uit te zenden stukken!  Het betreft:
Chemical Alphabet, Limousinesong, As the Crow Flies, Reliable Sources (deels), Rainsong (deels), Tower of Oud (intro) & We Lived Here. Een mooie score, dacht ik zo! Rob en Charley hebben een passend 'Another Thought' (klik:) intro & uitro gemaakt. We zullen voor alle stukken in deze stijl zulks doen, zodat -mochten er meer uitzendingen komen in de toekomst- we goed voorbereid zijn!
Er is nieuw materiaal ter (klik:) inspiratie! Er komt bij, er zullen 'darlings vermoord worden'! Stuur je MP3's, en kijk wat er gebeurt...

The Crow...
21 augustus 2013
Gisteren weer eens lekker bijgepraat met Jan van Herp, een man met het hart op de juiste plaats... bij de muziek! Met zijn bedrijf Zympel Internet Marketing bouwt hij o.a. websites en wil voor ons een site maken waar straks de digitale 'pay per download' plaats gaat vinden. Na onderzoek blijkt dat (CD Baby bv) muziekvideo eigenlijk nergens een plaats heeft, wie weet is dit een begin!
Charley is druk met het voorbereiden van de MP3 cd, en Rob met de intro's en uitro's voor de video's die bij straks bij DJAZZ.tv te zien zullen zijn... Gaat er te gek (klik:) uitzien!
2 september 2013
Deze week zal het materiaal met intro & uitro voor DJAZZ.tv klaar zijn. Enige vertraging door een ander mooi project van Rob Kwak! 
Charley zal de rest van de video's ook zo voorbereiden, zodat alles klaar ligt als een zender er mee aan de haal wil!
Vorige week een eerste exploratie van Juan Noguera's (klik:) 'Para Ti' . Hier nog geheel basaal en zonder diepgravende arrangementen, maar je hoort welke kant we opwillen! We hebben nog een mooie wending in petto, maar we houden het spannend... Straks verder stoeien met Juan, Philip en Fatima!
Frans Bouwmeester
Ruud Altorf
Vincent Mens
Charley Dumerniet
1 november 2013
Donderdag 7 nov. om 23.56 uur de première van 'As the Crow Flies' op DJAZZ.tv!
Het is het 7e stuk van onze trailer... Ze gaan 8 stukken meermalen uitzenden.
Charley heeft een Full-HD camera aangeschaft zodat alle camera's vanaf heden van optimale kwaliteit zijn. We go for it!
We verwelkomen Dennis Bodewitz en
Jean-Gilles Charvot bij AT! Zij werken vanuit Zuid-Frankrijk, en hebben plannen die geheel in het AT-concept passen. Je hoort er nog van! Ze hebben met de vertaling tevens geholpen de Franse afdeling van de site te bouwen!

5 november 2013
Jan van Herp heeft zijn (klik:) 'musiqstore' nieuw leven ingeblazen! Het wordt een geweldig platform voor initiatieven als AT. Verkoop en voorverkoop van mooie artistieke projecten. We zijn er trots op dat Another Thought er aan heeft bijgedragen hem te inspireren, en dat we de eerste zijn in zijn nieuwe webavontuur!

24 november 2014
Er zijn wat nieuwspagina's weggevallen door computer malheur, helaas. Maar goed, dat is toch oud nieuws...
Er is ook nieuw nieuws! Na een lange tocht en geregel zijn onze DVD's & MP3 CD uiteindelijk (klik:) geperst! Zaak is nu de promotie, distributie en meer op de rails te krijgen, en niet in de laatste plaats een releaseparty te organiseren! We zijn er mee bezig...
Gemeld moet worden dat alles mede te danken is aan de intensieve support van Eileen Cheng van perserij ILEX MEDIA LTD.

Interesse in zo'n prachtig pakket 'Project one' van Another Thought?

Mail naar info@anotherthought en je krijgt alle informatie.
Het pakket met 21 video's, en een MP3 CD 'audio only' (met 1 geweldige extra dance track van DJ / Componist Johan Mulder) kost slecht 18,- Euro, exclusief verzendkosten.
Binnenkort wellicht in meer shops te koop!

Ondertussen zitten we niet stil!
Er wordt hard gerepeteerd op nieuw materiaal! Wat te denken van het meeslepende (klik:) 'Para Ti' van Juan Noguera? Nu in een Latin Jazz versie, bewerkt door Vincent Mens, Ruud Altorf, Gijs de Bruin, Frans Bouwmeester, Charley Dumerniet, en Juan Noguera zelf...
Binnenkort verder uit te breiden met de originele bandleden van Juan Noguera: Philip de Goey (op fluit ?)  Fatima Zohra Buurman (extra vocals)!

Er wordt aan meer nummers gewerkt, we houden je op de hoogte!
'Para Ti'
Unboxing AT
29 december 2014
Vandaag zijn we officieel gestart met de promotie op Facebook van 'Project one'.
Na overleg met mensen uit de branche, onder andere (klik:) Musiqmama, bleek dit vanwege het grote aantal participanten (ongeveer 35) de beste tactiek voor nu.
Uiteraard gaan we ook recensenten benaderen, en we zijn benieuwd wat daar uit gaat komen!
Als fan van Another Thought ben je natuurlijk welkom om de promo-post van onze Facebookpagina te delen...
We zijn aan het bezien of een releaseparty in februarie haalbaar is.

Facebook promo